Mam nadzieję , że ciasta na które podałam wam przepisy udały się oraz smakowały wam .

Składniki na ok. 4 porcje:
- ok. 150g roszponki
- 250g boczku wędzonego lub szynki w kostce
- 3 jajka
- 5 rzodkiewek
- 250g pieczarek brązowych
- 1 awokado
Dressing:
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić wzdłuż na ćwiartki.
- Boczek podsmażyć. Dodać oczyszczone pieczarki pokrojone na ćwiartki i podsmażyć, aż woda odparuje. Pozostawić do ostygnięcia.
- Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.
- Awokado obrać i pokroić na spore kawałki.
- Sałatę umyć i osuszyć. Wymieszać z boczkiem, pieczarkami, rzodkiewką i awokado. Ułożyć na talerzach. Dodać jajka.
- Przygotować dressing. Wycisnąć sok z pomarańczy. Połączyć z oliwą. Doprawić solą i pieprzem. Sałatkę polać dressingiem i podawać. SMACZNEGO!!! I najlepiej wypić razem tymbarka z pomarańczy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz